Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
   
Busch Jaeger wandcontactdoos Zonder stroom kan men niet leven. Toch kan stroom soms levensgevaarlijk zijn. Snel en onopgemerkt is een apparaat defect of spelen kinderen met de wandcontactdoos. Gevaarlijk is het ook wanneer men in een stroomleiding boort, per ongeluk een kabel beschadigt of als de bliksem inslaat. Dan is het goed dat men reeds de veilige en comfortabele contactdozen van Busch-Jaeger heeft geïnstalleerd.

De wandcontactdozen met randaarde (of ook wel in de volksmond gewoon stopcontact genoemd) van Busch-Jaeger bieden vele mogelijkheden om het leven gemakkelijker en veiliger te maken de stopcontacten van Busch Jaeger vallen onder de noemer schakelmateriaal. Comfortabele functionaliteit schept ruimte en brengt een huis iedere dag opnieuw tot leven. Dat begint al bij de wandcontactdoos. Met de USB-contactdoos met randaarde heeft u altijd een vaste plek om uw mobiele apparaten op te laden. De contactdozen van Busch-Jaeger betekenen ook een veilige omgang met stroom. FI-SCHUKOMAT als u bijvoorbeeld bij het gras maaien over de kabel rijdt. Wandcontactdozen met verhoogde aanraakbeveiliging wanneer kinderen aan wandcontactdozen peuteren. Of de Busch-Protector® bij blikseminslagen in de omgeving. En als u wilt voorkomen dat onbevoegden uw stroom gebruiken, doet u de wandcontactdoos eenvoudig op slot – met de contactdoos met afsluitbaar klapdeksel.

Korte uitleg over het zelf installeren van schakelmateriaal met als voorbeeld een stopcontact:

* Het is voornaam om exact te weten welke kleur stroomdraad (vd-draad) de daarbij behorende functie heeft!

Bruine=Fasedraad, dit is de stroomvoerende draad waar altijd spanning op staat
Blauw=Nuldraad, dit is de afgaande stroomdraad de nul.
Geel/Groen=Aardedraad, dit is de meest veilige draad en ook de meest belangrijke!
Zwart=Schakeldraad, dit is de draad die geschakeld wordt.

Een wandcontactdoos is ten alle tijden voorzien van een bruine en een blauwe draad (zonder randaarde), als de wandcontactdoos is voorzien van randaarde (RA) dan behoort hier ook een geel/groene draad op te komen.

* Schakel altijd de stroomgroep uit in de groepenkast alvorens het schakelmateriaal te plaatsen of vervangen! Meten=Weten!

Voor het aansluiten van een stopcontact (met steekklemmen) is het volgende gereedschap nodig:

* Schroevendraaier (fittingschroevendraaier, platte kop)
* Striptang
* Eventueel waterpasje

Strip de draden lang genoeg aan zoals op de achterkant van het stopcontact staat aangegeven, vaak is dit ruim een centimeter. Let hierbij op dat de kern niet beschadigd raakt omdat deze op een later tijdstip dan alsnog kan breken met alle gevolgen van dien. Het is in principe niet van belang waar de bruine en waar de bleuwe draad komt (links of rechts) maar meestal wordt de bruine draad links aangehouden omdat de Fase ook wel met een "L" wordt aangegeven, hiermee is het ezelsbruggetje naar links sneller gemaakt. De aardedraad (geel/groen) wordt altijd aangegeven waar deze aangesloten dient te worden.

Pas als alle draden correct zijn aangesloten en de wandcontactdoos zit op zijn plaats dan kan de stroom pas weer aan gezet worden!

De volgende series Busch Jaeger schakelmateriaal zijn de meest verkochtte series:

Reflex SI Alpinwit
Standaard SI Creme
Balance SI Alpinwit
Pure Stainless steel RVS


Uiteraard kunt u bij Euro-electronics.nl terecht voor Busch Jaeger schakelmateriaal zoals de stopcontacten, zowel spatwaterdicht, kinderveilig, met usb-lader, met randaarde, zonder randaarde, inbouw of opbouw... Wij bieden de laagste prijzen aan, elders goedkoper? Geen probleem, meld ons dit en we bieden ze aan tegen de laagste prijs.
      16-05-2016 15:13     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Menno Groeneveld -  15-05-2020

zou in het stukje over het aansluiten nog even vermelden dat de aardedraad meestal als PE (protective earth) staat aangegeven, dat is zoiets dat je maar net moet weten.

 
 
Contactgegevens:

Euro-electronics.nl
Beatrixstraat 18
6155KV Puth
info@euro-electronics.nl

Bankgegevens:

IBAN: NL03 ABNA 0406838488

Kamer van koophandel gegevens:

KVK: 14128164
BTW: NL156444409B01

 
 
 
 
Thuisvergelijken met duizenden aanbiedingen, reviews en kortingsacties
U vind ons ook op Koopjespakker.nl
Wij werken samen met 1Korting.com en bespaardeals.nl

Euro-electronics.nl klanten waarderen ons: 8.9 / 10 op basis van 1594 beoordelingen via The Feedback Company

 
Beste bezoeker,

Maandag 13 t/m vrijdag 17 juli hebben we door een vakantie periode geen bezetting waardoor uw bestelling pas na vrijdag 17 juli in behandeling genomen gaat worden.  

Houd u rekening met een langere levertijd na het plaatsen van een bestelling ná donderdag 9 juli 17:00 uur?

Met vriendelijke groet, 

Euro-electronics.nl