Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
   
Header
Euro-electronics.nl biedt u de mogelijkheid om uw nieuwe groepenkast online te bestellen. U kunt ons assortiment groepenkasten op deze pagina bekijken. Kies het gewenste merk en bekijk de mogelijkheden. Tevens is het mogelijk uw eigen groepenkast samen te stellen door de losse installatie automaten, aardlekschakelaars en componenten te kiezen. Abb Haf groepenkasten, Hager groepenkasten, Eaton Holec groepenkasten, Emat groepenkasten en Schneider groepenkasten. Zoekt u naar een meterkast of verdeelkast om de zonnepanelen op aan te sluiten? Bekijk dan eens de groepenkast voor zonnepanelen in de categorie zonnepanelen.


Emat-groepenkast
Emat groepenkast
Eaton-Holec-groepenkast
Eaton Holec groepenk..
ABB-Haf-groepenkast
ABB Haf groepenkast
Hager-groepenkast
Hager groepenkast
Schneider-groepenkast
Schneider groepenkast
Kwh-meters
Kwh meters
Zekeringen-en-toebehoren
Zekeringen en toebeh..
Overspanningsbeveiliging
Overspanningsbeveili..
Veldverdelers
Veldverdelers
Zelfbouw-onderdelen
Zelfbouw onderdelen
Overige-Groepenkast-Materialen
Overige Groepenkast ..

Welke groepenkast is er nu nodig en welke materialen horen daarbij? Deze vraag mag u ons gerust stellen we helpen u graag de juiste meterkast uit te zoeken of zelfs samen te stellen. Het samenstellen van een groepenkast kunt u ook zelf eenvoudig, dit is bijvoorbeeld al mogelijk bij de Emat groepenkasten, hier kunt u bij elke groepenkast zelf kiezen welke extra componenten gewenst zijn, deze plaatsen we dan in de groepenkast voor u. Hier zijn meerdere componenten in te plaatsen en denk dan bijvoorbeeld aan een kilowattuurmeter kwh-meter voor de zonnepanelen of voor bijvoorbeeld bepaalde stroomgroepen te monitoren. Ook het plaatsen extra lichtgroepen, aardlekautomaten, stopcontacten, beltransformator of een fornuisgroep (ook wel kookgroep genoemd) is mogelijk.

Waar moet men rekening mee houden bij het bestellen van een groepenkast?

Zorg altijd dat er voldoende installatieautomaten in de meterkast komen, liever 1 extra dan 1 te weinig. Binnen Nederland zijn 1-polige installatieautomaten niet toegestaan in een verdeler, de groepenkast dient dus te voeldoen aan 2-polige installatieautomaten (1P+N). Het komt vaak voor dat er bij verbouwingen wordt gekozen om toch die ene extra stroomgroep te realiseren voor bijvoorbeeld de magnetron in de keuken. Houd hierbij wel rekening dat er maximaal 4 eindgroepen op een aardlekschakelaar mogen.

Hebt u een elektrische kookplaat (inductie) dan is het voornaam om te weten of u een fornuisgroep ook wel kookgroep geplaatst dient te worden in de nieuwe groepenkast. De fornuisgroep is een dubbele stroomgroep in 1 installatieautomaat die speciaal hiervoor geschikt is, deze kookgroep wordt gezien als één eindgroep.

Voor een beltransformator is het weer van belang om te kijken welke belinstallatie u hebt en hoeveel amperage er is gewenst. De beltrafo is in verschillende uitvoeringen beschikbaar, standaard is een 12V of 8V en 1A beltrafo de meest gangbare. Hebt u al een beltrafo buiten de meterkast zitten? Dan is vaker een stopcontact in de meterkast gewenst om de beltransformator in te steken.

Voor apparaten met een hoog stroomverbruik zoals bijvoorbeeld een magnetron, vaatwasser, wasmachine of droger is het erg handig om een aparte stroomgroep te hebben. Één standaard installatieautomaat B16 kan een maximaal vermogen hebben van 3680 Watt (16 ampere).

Voor stroomgroepen die naar buiten gaan zoals tuinverlichting of spatwaterdichte stopcontacten buiten is het raadzaam om te kiezen voor een aardlekautomaat (Haco). Dit is een aardlekschakelaar en een stroomgroep in één, dat wil zeggen dat als er buiten kortsluiting ontstaat dat binnen niet alle groepen uitvallen maar dat het beperkt blijft tot de stroomgroep voor buiten.

Een aardlekschakelaar is verplicht in elke groepenkast, om precies te zijn zelfs 2 waardoor het mogelijk is de lichtgroepen te verdelen over de aardleks. Vanaf 1975 is het al verplicht om de stroominstallatie te beveiligen met een 30mA (milli ampere) aardlekschakelaar. Heeft u geen aardlekschakelaars in uw groepenkast, laat deze dan aanleggen door een vakman. Een aardlekschakelaar wordt ook wel eens differentiaalschakelaar of verliesstroomschakelaar genoemd. Het doel van een aardlekschakelaar in bijvoorbeeld een huisinstallatie is bescheming tegen electrocutie te bieden. Daarom is het van belang om te zorgen voor goed geaarde wandcontactdozen en een goede aarding. Voor uw huisinstallatie wordt een 2-polige óf 4-polige (krachtstroom) aardlekschakelaar van 40A en 30mA geplaatst.

Een kwh-meter in de groepenkast is een extra optie die gewenst kan zijn bij zonnepanelen om direct het terug geleverde vermogen af te lezen of om uw verbruik met de energieleverancier te vergelijken. Een kilowattuurmeter wordt ook wel een stroommeter of electriciteitsmeter genoemd.

Ook voor groepenkast aanbiedingen kunt u bij Euro-electronics.nl terrecht, vaak bieden wij de laagste prijs voor een complete groepenkast.

Bekijk ook onze uitgebreide uitleg als u niet weet welke groepenkast u nodig hebt.




 


Laatst bekeken producten


| Meer

 
 
Contactgegevens:

Euro-electronics.nl
Beatrixstraat 18
6155KV Puth
info@euro-electronics.nl

Bankgegevens:

IBAN: NL03 ABNA 0406838488

Kamer van koophandel gegevens:

KVK: 14128164
BTW: NL156444409B01

 
 
 
 
Thuisvergelijken met duizenden aanbiedingen, reviews en kortingsacties
U vind ons ook op Koopjespakker.nl
Wij werken samen met 1Korting.com en bespaardeals.nl

Euro-electronics.nl klanten waarderen ons: 8.9 / 10 op basis van 1712 beoordelingen via The Feedback Company