Elektrische verwarming

Elektrische verwarming
Elektrische kachel kopen: de beste keuze voor uw woning!

In de winter is het belangrijk om uw woning goed te verwarmen. Een elektrische kachel is een goede optie voor veel mensen, omdat het een efficiënte en betaalbare manier is om uw woning te verwarmen. Maar welke elektrische kachel is de beste keuze voor u? In dit artikel bespreken we de verschillende soorten elektrische kachels en geven we tips voor het kiezen van de juiste kachel voor uw woning.

Wilt u liever een elektrische vloerverwarming dan vind u deze ook bij ons net zoals spiegelverwarming die hedendaags ook al niet meer weg te denken is op de badkamer.

 
Weergave:

Soorten elektrische kachels:

Er zijn twee hoofdtypen elektrische kachels: convectorkachels en infraroodkachels.

Convectorkachels:

Convectorkachels verwarmen de lucht in uw woning door middel van convectie. Dit betekent dat de warme lucht van de kachel naar boven stijgt en de koude lucht naar beneden verdrijft. Convectorkachels zijn een goede optie voor grote ruimtes, omdat ze de lucht gelijkmatig verwarmen.

Infraroodkachels:

Infraroodkachels verwarmen direct de objecten en mensen in uw woning. Dit betekent dat ze minder energie verbruiken dan convectorkachels, maar ze zijn ook minder effectief voor het verwarmen van grote ruimtes. Infraroodkachels zijn een goede optie voor kleine ruimtes, zoals de badkamer of het toilet.

Andere soorten elektrische kachels:

Naast convectorkachels en infraroodkachels zijn er nog een aantal andere soorten elektrische kachels, zoals:

  • Ventilatorkachels: Deze kachels verwarmen de lucht met behulp van een ventilator. Ventilatorkachels zijn een goede optie voor mensen die snel een ruimte willen verwarmen.
  • Oliekachels: Deze kachels verwarmen de olie in een reservoir. Oliekachels zijn een goede optie voor mensen die een constante warmtebron nodig hebben.
  • Keramische kachels: Deze kachels verwarmen de lucht door middel van straling. Keramische kachels zijn een goede optie voor mensen die een veilige kachel willen.

Tips voor het kiezen van een elektrische kachel:

Als u een elektrische kachel wilt kopen, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

  • Vermogen: Het vermogen van de kachel bepaalt hoe snel de kachel de ruimte verwarmt.
  • Kleur: De kleur van de kachel bepaalt hoe de kachel in uw woning zal passen.
  • Functies: Sommige kachels hebben extra functies, zoals een timer of een afstandsbediening.
  • Prijs: Elektrische kachels zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

Elektrische verwarming bij Euro-electronics.nl

Bij Euro-electronics.nl vindt u een ruim assortiment elektrische kachels van topkwaliteit. Wij bieden kachels in verschillende soorten, maten en kleuren.

Bestel vandaag nog uw elektrische kachel bij Euro-electronics.nl en geniet van een warm en comfortabel huis!


Euro-electronics.nl kent voor iedere ruimte in de woning een oplossing. Of het nu gaat om een totaal verwarmingssysteem (elektrisch) voor de gehele woning of alleen voor een specifiek vertrek als een badkamer, woonkamer, slaapkamer of bijvoorbeeld terrasverwarming. Een elektrische radiator kan zowel als bijverwarming of als hoofdverwarming dienen. Mocht u niet kunnen verwarmen en toch waterleidingen warm willen houden dan hebben wij hiervoor speciaal vorstvrije linten.


Dimplex elektrische verwarming. Het merk staat vooral voor betrouwbaarheid, kwaliteit, degelijkheid en zeker waar voor je geld. Een elektrische verwarming van Dimplex heeft zeer lange levensduur, behoeft weinig onderhoud en is zeer eenvoudig te installeren, daarbij is elektrisch verwarmen een van de meest veilige en schone vormen van verwarming.

Welk verwarmings vermogen, voor welke ruimte?

De verwarmingscapaciteit van een elektrische kachel is afhankelijk van het vermogen (wattage). De verhouding vermogen/oppervlakte hangt o.a. af van de gewenste kamertemperatuur, de buitentemperatuur en uiteraard de isolatie van het vertrek.

Om een voorbeeld te noemen:

Bij een buitentemperatuur van –10°C, een normale degelijke isolatie van de ruimte en een gewenste binnentemperatuur van ca. +19°C, kunt u voor het volgende wattage gaan:

  750 W voor   7 à 10 m²
1000 W voor 10 à 15 m²
1500 W voor 15 à 20 m²
2000 W voor 20 à 25 m²
2400 W voor 25 à 30 m²
3000 W voor 30 à 35 m²

Bovengenoemde wattages zijn richtlijnen, er zijn meerdere factoren die van invloed kunnen zijn zoals plafondhoogte, isolatie waarde en dubbel glas.

Kunnen we je helpen?

Kunnen we je helpen?

info@euro-electronics.nl