Wasmachineschakelaar

Op zoek naar een wasmachine schakelaar? We hebben een assortiment voor u samengesteld van alle leverbare modellen van trekschakelaar tot combi regelaar. 
Weergave:
Wasmachine trekschakelaar met controlelampje
Wasmachine trekschakelaar met controlelampje
(2)
€ 15,99 *
Prijs per stuk
Combi regelaar wasmachine droger ETA1079
Combi regelaar wasmachine droger ETA1079
(4)
€ 46,99 *
Prijs per Stuk
Wasmachine/droger schakelaar opbouw
Wasmachine/droger schakelaar opbouw
(0)
€ 81,99 *
Prijs per stuk
Busch Jaeger BJ wasmachine trekschakelaar 2-polig met indicatie lamp 2616/2 J-101
Busch Jaeger BJ wasmachine trekschakelaar 2-polig met indicatie lamp
(0)
€ 30,95 *
Prijs per StukWat is een wasmachine trekschakelaar?

Een wasmachine trekschakelaar is een handig apparaat waarmee je de stroomtoevoer naar je wasmachine kunt regelen. Door simpelweg aan een koord te trekken, schakel je de elektriciteit naar de wasmachine in of uit. Het handige rode lampje op de trekschakelaar geeft visueel aan of de stroom naar de machine is ingeschakeld, waardoor je gemakkelijk kunt zien of de wasmachine actief is.

Wanneer heb je een wasmachine trekschakelaar nodig?

Overweeg je om je wasmachine of droger in de badkamer te installeren? Dan is het slim om te kiezen voor een wasmachine trekschakelaar. Hoewel het niet verplicht is, biedt het wel extra veiligheid bij het aansluiten van elektrische apparaten in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Bovendien kan de stroomtoevoer vanuit je meterkast invloed hebben op je beslissing. Als je wasmachine niet is aangesloten op een aparte, geaarde groep, is het raadzaam om de aansluiting via een trekschakelaar te laten verlopen. Met een wasmachine trekschakelaar zorg je voor een veilige en gemakkelijke manier om de stroom naar je wasmachine te regelen, waardoor je met een gerust hart kunt wassen.

Wasmachine en droger samen gebruiken op één groep, kan dit?

Nee, normaal gesproken is het maximale vermogen op een standaard 16A zekering te hoog als beide apparaten hun maximale vermogen vragen. Dit kan opgelost worden door een combiregelaar (wasmachine/droger schakelaar) hiervoor te gebruiken, deze schakelt de droger automatisch uit als er teveel vermogen tegelijk gebruikt wordt, heel handig in gebruik! Als dit niet mogelijk is is er ook nog de wasmachine/droger schakelaar opbouw, op deze schakelaar kan zowel de wasmachine als de droger op aangesloten worden en kunnen daarbij niet gelijk gebruikt worden.

Hoe sluit ik een wasmachine trekschakelaar aan?

Stappenplan voor het installeren van een wasmachine trekschakelaar:

  1. Begin met het uitschakelen van de stroom om veilig te kunnen werken.
  2. Knip de stekker van het snoer van de wasmachine af, zodat de draden vrij zijn voor aansluiting op de trekschakelaar.
  3. Strip een klein stukje isolatie van de uiteinden van de draden die uit het snoer van de wasmachine komen.
  4. Plaats kabelschoentjes over de gestripte uiteinden van de draden voor een veilige verbinding.
  5. Open de behuizing van de trekschakelaar om bij de aansluitingen te kunnen.
  6. Verbind de bruine en de blauwe draden van het wasmachinesnoer aan op de onderkant van de trekschakelaar. Zorg ervoor dat de aardedraad (geel/groen) op het blanke aardblokje wordt aangesloten. Sluit hierna de voedende draden bruin en blauw aan op de bovenkant van de trekschakelaar, let hierbij op dat de bruine boven de bruine aansluiting zit en de blauwe boven de blauwe aansluiting zit aangesloten. De aarde dient hierbij ook aangesloten te worden op het blanke aardblokje. Let op: zorg ervoor dat het snoer van de wasmachine niet in aanraking komt met water.
  7. Nadat de draden zijn aangesloten, schakel je de stroom weer in. Test vervolgens de werking van de trekschakelaar door aan de trekkabel te trekken om de wasmachine in en uit te schakelen

Kunnen we je helpen?

Kunnen we je helpen?

info@euro-electronics.nl