Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
   

Met zonnepanelen bespaart u op uw energiekosten dat moge duidelijk zijn. Er is steeds meer belangstelling voor zonne-energie systemen waar voldoende elektriciteit mee opgewekt kan worden om het jaarlijks energieverbruik van een huishouden mee te voorzien. Zonnepanelen worden steeds beter betaalbaar, een investering in een zonnepanelen systeem is tegenwoordig zelfs ook zonder enige vorm van subsidie rendabel. Een gemiddeld huishouden van 4 personen met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van 3500 kWh kan de investering al binnen gemiddeld 7-8 jaar terugverdienen. Zonnepanelen gaan minimaal 20 jaar mee. Wilt u zonnepanelen kopen en zelf de montage en installatie hiervan doen? Wij bieden een compleet assortiment aan zonnepaneel montagematerialen van Clickfit, Flatfix en van der Valk Solar voor de montage op schuine daken en platte daken. Wij kunnen u ook helpen aan de juiste materialen/aantallen vraag hier gerust naar. Zonnepanelen plat dak kopen? Wij helpen u aan de juiste keuze!


Weergave:
 


Bezig met laden...
Foto Omschrijving Prijs
Solarworld zonnepaneel Sunmodule SW250 black mono 33mm YAD1060 Solarworld zonnepaneel Sunmodule SW250 black mono 33mm YAD1060
Solarworld zonnepaneel Sunmodule SW250 black mono 33mm YAD1060. Voor de productie van zijn zonnepanelen vertrouwt SolarWorld AG op de technologische expertise in Duitsland en creëert zo pr...
Klik hier voor meer informatie
227,99 *
Per stuk
Solarworld zonnepaneel Sunmodule SW280 black mono 33mm YAD1124 Solarworld zonnepaneel Sunmodule SW280 black mono 33mm YAD1124
Solarworld zonnepaneel Sunmodule SW280 black mono 33mm YAD1124. Voor de productie van zijn zonnepanelen vertrouwt SolarWorld AG op de technologische expertise in Duitsland en creëert zo pro...
Klik hier voor meer informatie
286,99 *
Per stuk
Astronergy zonnepaneel 260WP ASM6610P260 poly 40mm Astronergy zonnepaneel 260WP ASM6610P260 poly 40mm
Astronergy zonnepaneel 260WP ASM6610P260 poly 40mm. Astronergy is een snel groeiend Aziatisch bedrijf en onderdeel is van de Chint groep. Astronergy levert kwalitatief uitstekende producten, die...
Klik hier voor meer informatie
218,99 *
Per stuk
Solarworld zonnepaneel Sunmodule SW260 poly 33mm Solarworld zonnepaneel Sunmodule SW260 poly 33mm
Solarworld zonnepaneel Sunmodule SW260 poly 33mm YAB1108. Voor de productie van zijn zonnepanelen vertrouwt SolarWorld AG op de technologische expertise in Duitsland en creëert zo producte...
Klik hier voor meer informatie
225,99 *
Per Stuk
LG zonnepaneel LG285S1C-L4 mono 285WP LG zonnepaneel LG285S1C-L4 mono 285WP
LG zonnepaneel LG285S1C-L4 mono 285WP. Op LG kunt u bouwen. LG test haar producten dubbel zo uitgebreid als door de IEC-norm wordt voorgeschreven. Deze hoge kwaliteit wordt in heel Europa door i...
Klik hier voor meer informatie
275,99 *
Per stuk
LG zonnepaneel LG300N1K-G4 Full Black Neon 40mm 300WP mono LG zonnepaneel LG300N1K-G4 Full Black Neon 40mm 300WP mono
LG zonnepaneel LG300N1K-G4 Full Black Neon 40mm 300WP mono. De monokristallijne zonnemodule LG NeON™ 2 Black is helemaal in het zwart afgewerkt. Door het discrete ontwerp van de panelen ku...
Klik hier voor meer informatie
349,99 *
Per stuk
LG zonnepaneel LG315N1C-G4 mono 315WP zwart LG zonnepaneel LG315N1C-G4 mono 315WP zwart
LG zonnepaneel LG315N1C-G4 mono 315WP zwart. De NeON™ 2 zonnemodule van LG presteert nu nog beter: het nieuwe design van hoge kwaliteit met in totaal 60 cellen is bestand tegen een druk va...
Klik hier voor meer informatie
381,99 *
Per stuk
Sunerg XM60/156-275IB-35 full black zonnepaneel 275WP Sunerg XM60/156-275IB-35 full black zonnepaneel 275WP
Sunerg XM60/156-275IB-35 full black zonnepaneel 275WP. Sunerg zonnepanelen is een Italiaanse producent van zonnepanelen en is sinds 1978 actief in de zone-energie. Sunerg is een technologie bedr...
Klik hier voor meer informatie
264,99 *
Per stuk

Inmiddels veel gestelde vragen:

Wat is het verschil tussen portrait en landscape opstelling?
De benaming portrait en landscape opstelling komt van de manier waarop schilders hun schilderij inrichten. Een portret is verticaal geschilderd en een landschap is dan weer horizontaal. Op deze wijze worden de zonnepanelen ook op het dak gemonteerd.

Wat is het verschil tussen een gewone omvormer en een micro omvormer?
Een gewone omvormer hangt vaak binnen in de woning in de schuur of op zolder en de zonnepanelen liggen aan elkaar geschakeld en geven de opgewekte stroom aan elkaar door. De micro omvormer is een buiten omvormer en ligt per zonnepaneel onder het paneel.

Gewone omvormers maken over het algemeen geluid. Veel modellen werken met passieve koeling (convectie) om te koelen in plaats van actieve koeling (ventilator). Omvormers maken alleen overdag geluid, als de installatie in bedrijf is. Micro omvormers maken geen geluid en liggen onder uw zonnepaneel.

Wanneer u een systeem van 9 zonnepanelen of groter wilt plaatsen en u heeft last van schaduwval op een deel van de panelen, dan zijn de micro omvormers een perfect oplossing.

Wat is het verschil tussen MONO en POLY kristallijn zonnepanelen?
Poly- en mono-kristallijn zonnecellen worden uit dezelfde grondstof gemaakt, namelijk siliciumzand. Bij directe zonlicht instraling zal een mono-kristallijne cel iets meer stroom opwekken dan een poly-kristallijne cel van dezelfde oppervlakte. Met andere woorden, een mono-kristallijne cel neemt minder oppervlakte in dan een poly-kristallijne.

Omdat de kristallen bij mono-kristallijn zonnepanelen in dezelfde richting liggen, hebben de panelen een zwart, egaal uiterlijk. Bij poly-kristallijne zonnepanelen liggen de kristallen kriskras door elkaar waardoor de panelen een wat blauwiger uiterlijk krijgen waarin de kristallen zichtbaar zijn.

In de opbrengst per gebruikte WattPiek is zo goed als geen verschil. Men zal op dezelfde oppervlakte panelen, bij mono-kristallijne types meer vermogen kunnen plaatsen dan bij poly-kristallijne en is iets beter m.b.t. diffuse licht. Anders gezegd, een installatie (van hetzelfde vermogen) met mono-kristallijne panelen zal "compacter" zijn dan met poly-kristallijne cellen.

De kwaliteit en de garantie is voor zowel mono- als voor poly- identiek. De meeste zonnepanelen geven een opbrengstgarantie waarbij de modules na 12 jaar zeker nog 90 % van het oorspronkelijk vermogen geven, en nog 80 % opbrengst na 25 jaar.

Hoeveel zonnepanelen kan ik op een vrije groep installeren?
Om te bepalen welk vermogen aan zonnepanelen u aan mag sluiten kijkt u eerst wat de grootte is van uw hoofdzekering. Doorgaans is deze 25A of 35A. De zekering in de groepenkast dient 1,6 x kleiner te zijn. Deze regel is er om er zeker van te zijn dat uw hoofdzekering nooit uitvalt.

Als u weet hoe groot uw groepenkastzekering is kunt u uitrekenen hoeveel vermogen aan zonnepanelen u mag installeren.

Rekenvoorbeeld 1 fase
Uw hoofdzekering is 1 x 35A
De groepenkastzekering mag zijn: 35 / 1,6 = 20A
Het maximale vermogen aan zonnepanelen is: 20A x 230V = 4.600 Wp

Rekenvoorbeeld 3 fase
Uw hoofdzekering is 3 x 25A
De groepenkastzekering mag dan per fase zijn: 25/ 1,6 = 16A
Het maximale vermogen aan zonnepanelen is: 3 x 16A x 230V = 11.040 Wp

Is er geen mogelijkheid om een extra groep bij te maken dan is er altijd nog de zonnepaneel aansluitkast, hiermee sluit u de zonnepanelen eenvoudig aan op een bestaande groep in huis. (Let wel op het maximale vermogen).

Wat is Wp?
Wp is de afkorting van Wattpiek. Dit is het nominaal vermogen: het vermogen dat wordt geleverd onder bepaalde testcondities (25° Celsius, specifieke zoninstraling etc.).

Als de zon weinig schijnt, heb ik dan stroom?

Ieder beetje (zon)licht is bruikbaar voor de omzetting in elektriciteit, ongeacht of het om directe of indirecte instraling gaat. De opbrengst is echter het grootst bij volle zon onder koele omstandigheden. De LG zonnepanelen wekken tegenwoordig ook al via het terugkaatsende licht aan de achterkant extra stroom op, zie hiervoor de specificaties van de LG zonnepanelen.

Kan ik de stroom van mijn zonnepanelen gebruiken als de stroom uitvalt?

Nee, het systeem levert geen stroom als de elektriciteit uitvalt. Het is onveilig als het systeem stroom kan leveren als de netspanning afwezig is. Immers, als u iets aan uw elektrische installatie wilt doen, schakelt u ook de netspanning uit en als het systeem dan stroom zou leveren, zou een gevaarlijke situatie ontstaan.

Kan ik de zonnepanelen zelf installeren?

De zonnepanelen van zijn vrij gemakkelijk zelf te installeren. Door zelf de installatie van de zonnepanelen aan te leggen bespaart u kosten en draagt dit bij aan een kortere terugverdientijd. Aan te bevelen is wel om de installatie door een erkende installateur te laten controleren.

Hoe moeten de zonnepanelen onderhouden worden?

Zonnepanelen vereisen praktisch geen onderhoud. De panelen regenen schoon. Het wordt wel aangeraden om af en toe te controleren of geen hardnekkig vuil op de panelen zit. Dit kunt u verwijderen met wat water en een zachte borstel.

Werken de zonnepanelen ook als het bewolkt is?

Ook op een bewolkte dag wekken de zonnecellen nog energie op. De panelen besparen u dus het hele jaar door geld. Het enige waar u op moet letten is dat er geen schaduw op de panelen valt.

Is het Btw tarief van de zonnepanelen terug te vorderen?

Sinds 1 maart 2013 was het lage BTW-tarief van 6% van toepassing op zonnepanelen, maar helaas is deze regeling medio 2015 afgelopen. Het is echter momenteel mogelijk om de volledige BTW op zowel installatie als de zonnepanelen terug te vorderen bij de Belastingdienst!


| Meer

 
 
Contactgegevens:

Euro-electronics.nl
Beatrixstraat 18
6155KV Puth
info@euro-electronics.nl

Bankgegevens:

IBAN: NL03 ABNA 0406838488

Kamer van koophandel gegevens:

KVK: 14128164
BTW: NL156444409B01

 
 
 
 
Thuisvergelijken met duizenden aanbiedingen, reviews en kortingsacties
U vind ons ook op Koopjespakker.nl
Wij werken samen met 1Korting.com en bespaardeals.nl

Euro-electronics.nl klanten waarderen ons: 8.9 / 10 op basis van 1069 beoordelingen via The Feedback Company