Zelf zonnepanelen monteren

Zelf zonnepanelen monteren Montage van zonnepanelen kunt u laten doen maar ook zeer eenvoudig zelf doen.

Met het gepatenteerde Clickfit montagesyteem is de montagetijd van zonnepanelen ca. 40% verkort ten opzichte van schroefbare montagesystemen. Het geheim zit hem in de manier van monteren van de dakhaak en de klikverbinding van de montagerail op de dakhaak. Vind hier de juiste montagematerialen voor zonnepanelen.

Unieke eigenschappen van ClickFit:
 • Snelle montage, tot 40% sneller dan andere systemen.
 • De gepatenteerde haken worden bevestigd zonder montagemateriaal en gereedschap.
 • De rail wordt aan de haken bevestigd door middel van een gepatenteerde klikverbinding, dus zonder montagemateriaal en gereedschap.
 • De panelen worden op de grond voorzien van een montagehulp. Hierdoor kunnen deze aan de rail gehangen kunnen worden, zodat u twee handen vrij heeft voor de bevestiging.
 • Voor de montage van ClickFit is alleen een ratel met dop 10 nodig op het dak.
 • Het systeem is corrosiebestendig. De haken en rail zijn gefabriceerd uit aluminium, het montagemateriaal uit roestvast staal.
 • 20 jaar product garantie.
 • BDA / KIWA gecertificeerd
Clickfit biedt voor veel daken een oplossing zoals een schuin dak met pannen, een schuin dak met bitumen, Lei-daken, golfplaten daken, stalen daken of bevestiging tegen de gevel.

Voor plaatsen van zonnepanelen op een plat dak is er het Flatfix montagesysteem.

Het FlatFix montage systeem is ontwikkeld voor eenvoudige en snelle montage van zonnepanelen op platte of licht hellende daken. FlatFix kan op het dak worden bevestigd doormiddel van gemakkelijk te plaatsen ballast of kan worden geschroefd. Bij het gebruik van ballast wordt gebruik gemaakt van standaard aluminium profielen die in een uitsparing in de FlatFix beugel worden geklikt. FlatFix wordt standaard in twee hoeken geleverd, 20o en 30o. Door het unieke ontwerp is FlatFix bestand tegen windsnelheden tot 13BF met een minimaal ballast gewicht. De dakbelasting is bij een hoek van 30 graden 23 kg per m2 en voor 20 graden zelfs maar 16 kg per m2! De FlatFix beugels zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en RVS. Het goed doordachte FlatFix systeem kan worden gebruikt voor de montage van bijna alle types zonnepanelen.

Verder is er ook nog het universele van der Valk montagesyteem.

Voor het van der Valk montagesyteem hebben we gekozen om voorlopig alleen de Valkbox 1, Valkbox 2 en Valkbox 3 aan te bieden. Dit zijn complete montagesystemen voor de montage van zonnepanelen op een plat of schuin dak. Zeer handig als u zelf zonnepanelen wilt plaatsen. Hieronder treft u een afbeelding aan van het type Valkbox dat u nodig hebt voor de montage op een schuin dak.
 

De ValkBox 1-First set voor elk eerste paneel in een rij, en de ValkBox 2-Next set voor elk volgend paneel in een rij.

Bij de ValkBox 1 en 2 (schuine daken) is portrait en landscape montage mogelijk.

De ValkBox 3-Uni set bevat alle montagematerialen voor het installeren van één zonnepaneel (landscape) op een plat dak. Zoals 2 aluminium beugels met een tilthoek van 20 graden (geanodiseerd voor een lange levensduur) en 4 speciale rubber tegeldragers voor een optimale drukverdeling.

De ValkBox 3 betreft een opzichzelf staande unit, zodat u in geval van uitbreiding niets hoeft te koppelen. Een slim scharniersysteem maakt het paneel kantelbaar, zodat u eenvoudig ballasttegels (30 x 30 cm) kunt plaatsen. Om de juiste verzwaring te kunnen bepalen is een duidelijke ballasttabel met windregio- en gebouwhoogte-variabelen inbegrepen.

Wat de ValkBox 1, 2 en 3 gemeen hebben

 • Alle montagematerialen voor het monteren van één paneel in één doos
 • Geschikt voor schuine en platte daken en nagenoeg elk type zonnepaneel
 • Duidelijke handleidingen voor een veilige en snelle montage

Vind u deze informatie nuttig? Like, deel of geef deze pagina dan een +1 hieronder!
 
      08-03-2014 13:55     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Kunnen we je helpen?

Kunnen we je helpen?

info@euro-electronics.nl