Kroonstenen

Kroonstenen
De kroonsteen is een blokje van isolatiemateriaal (porselein of kunststof) waarin metalen busjes zitten die aan de bovenkant met een schroefje de aan beide kanten ingeklemde (soepele of vaste kern) aders kunnen verbinden. Op deze manier worden beide draden met elkaar verbonden met de kroonsteen. Als alternatief voor de kroonsteen is er de lasklem. Kroonstenen worden ook wel eens kroonklemmen genoemd.
Weergave:
Kroonsteen porselein 2,5-6mm2 2-polig
Kroonsteen porselein 2,5-6mm2 2-polig
(1)
€ 0,99 *
Prijs per Stuk
Kroonsteen porselein 2,5-6mm2 3-polig
Kroonsteen porselein 2,5-6mm2 3-polig
(0)
€ 1,35 *
Prijs per Stuk
kroonstenen 1-4mm transparant
Kroonsteen 12p / 1-4mm2 wit
(1)
€ 1,65 *
Prijs per Stuk
kroonstenen 4mm wit
Kroonsteen 12p / 2,5-4mm2 wit
(0)
€ 2,20 *
Prijs per Stuk
kroonstenen 6mm wit
Kroonsteen 12p / 1,5-6mm2 wit
(0)
€ 2,00 *
Prijs per Stuk
kroonsteen 12x10mm2
Kroonsteen 12p / 2.5-10mm2 wit
(0)
€ 2,45 *
Prijs per Stuk
Kroonsteen strip 16mm2
Kroonsteen strip 16mm2
(0)
€ 3,50 *
Prijs per Stuk
Kroonsteen 12polig 25mm2
Korting -42%
Kroonsteen 12p / 25mm2
(0)
€ 9,10 € 5,25 *
Prijs per Stuk
"Ontdek de kracht van kroonstenen voor jouw elektrische installaties"

Als het gaat om een betrouwbare en veilige elektrische bedrading, zijn kroonstenen een onmisbaar onderdeel van je installatie. Deze kleine, maar krachtige connectoren spelen een cruciale rol bij het verbinden en beveiligen van draden, waardoor je elektrische systeem probleemloos kan functioneren.

Bij het kiezen van de juiste kroonstenen is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de draaddikte, het type isolatie en de spanning van je elektrische systeem. Gelukkig zijn er tegenwoordig kroonstenen verkrijgbaar in verschillende maten en varianten, zodat je altijd een oplossing kunt vinden die perfect aansluit bij jouw specifieke behoeften.

Eén van de grootste voordelen van kroonstenen is hun gebruiksgemak. Dankzij hun eenvoudige ontwerp en handige schroefverbindingen kun je draden snel en gemakkelijk bevestigen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een stevige en betrouwbare verbinding.

Daarnaast bieden kroonstenen ook flexibiliteit. Als je bijvoorbeeld wijzigingen wilt aanbrengen in je elektrische bedrading, kun je de draden eenvoudig loskoppelen en opnieuw verbinden met behulp van kroonstenen. Dit maakt het onderhoud en de uitbreiding van je elektrische systeem een stuk eenvoudiger en efficiënter.

Veiligheid is uiteraard van het grootste belang bij elektrische installaties, en kroonstenen spelen hierin een cruciale rol. Ze zorgen voor een veilige en betrouwbare verbinding tussen draden, waardoor het risico op kortsluiting, oververhitting en andere elektrische problemen wordt geminimaliseerd. Het gebruik van hoogwaardige kroonstenen met de juiste specificaties is daarom essentieel om de veiligheid van je elektrische systeem te waarborgen.

Kortom, kroonstenen zijn kleine, maar essentiële componenten voor jouw elektrische installaties. Met hun gebruiksgemak, flexibiliteit en veiligheidsvoordelen zorgen ze voor een betrouwbare en efficiënte bedrading. Of je nu een professional bent die elektrische systemen ontwerpt of een doe-het-zelver die thuis aan de slag gaat, investeren in hoogwaardige kroonstenen is een verstandige keuze.

Kunnen we je helpen?

Kunnen we je helpen?

info@euro-electronics.nl