Kabeldozen en toebehoren

Kabeldozen en toebehoren
Een kabeldoos wordt gebruikt om een verbinding te maken tussen 2 of meer kabels. De installatiekabel kan ingevoerd worden in de wartel of invoertule van de kabeldoos en heeft dan zijn trekontlasting. Hieronder treft u 2 merken kabeldozen aan.
Weergave:
Welke kabeldoos / lasdoos heb ik nodig?

Een lasdoos voor een kabel installatie word ook wel een kabeldoos genoemd. In een kabeldoos is vaak een trekontlasting te vinden in de vorm van een wartel of een tule. In een lasdoos zit vaak een buisinvoer zonder trekontlasting die dus minder geschikt is voor het aansluiten van een kabel op de lasdoos.

Mag een kabeldoos buiten geplaatst worden?

Een spatwaterdichte kabeldoos zoals de Attema AK1 of AK2 kabeldoos mag buiten geplaatst worden, deze hebben een ip54 of ip65 waardering waardoor ze spatwaterdicht zijn. Andere kabeldozen zoals de Haf3640 kabeldoos is daarentegen weer niet geschikt voor buitengebruik.

Hoe sluit ik een kabel aan in een kabeldoos?

Afhankelijk van wat er geschakeld gaat worden kan men draadverbindingen maken in een kabeldoos door het aansluiten van de aders op lasklemmen, kroonstenen of lasdoppen.

Wat is een kabeldoos?

Een kabeldoos is een essentieel hulpmiddel voor het samenvoegen van kabels. Het proces van het samenvoegen van kabels binnen de kabeldoos wordt uitgevoerd met behulp van lasdoppen en lasklemmen, wat zorgt voor een veilige en betrouwbare verbinding. Kabeldozen zijn beschikbaar in diverse maten en stijlen. Er zijn zelfs modellen waarop je een stopcontact kunt monteren om een extra elektriciteitspunt te creëren. Hoewel kabeldozen vaak binnenshuis worden gebruikt, zijn er ook (spat)waterdichte varianten voor buitengebruik. De zijkanten van de kabeldoos bieden ruimte voor het maken van doorgangen voor de kabels. Als je van plan bent om een kabeldoos te kopen, is het belangrijk om rekening te houden met deze kenmerken.


Euro-electronics.nl beschikt over een assortiment kabeldozen die voor vele toepassingen geschikt zijn zoals buitengebruik, let hierbij wel op de ip waarde van de aansluitdozen. Wij hebben de mogelijkheid uw bestelling vanaf een orderwaarde van 100 euro gratis te verzenden!

Kunnen we je helpen?

Kunnen we je helpen?

info@euro-electronics.nl