Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
   
Wat is perilex? Perilex is de naam van een elektrische aansluiting zoals een stopcontact óf stekker die speciaal geschikt is voor een hoog vermogen zoals krachtstroom (380V) of kookgroepen (2x230V). Ook wel perilex systeem genoemd.

Waar wordt een perilex toegepast?

Een perilex aansluiting (perilex systeem) wordt toegepast voor bijvoorbeeld de elektrische ventilatiebox (mechanische ventilatie) of kooktoestellen (inductiekookplaat) in huis. Vrijwel altijd betreft de aansluiting in huis een 2x 230V aansluiting. We geven hieronder wat meer informatie over de aansluiting van de kookgroepen in huis.

Elektrische kooktoestellen worden meestal aangesloten via een perilex-systeem. In de keuken wordt dan een perilex wandcontactdoos gemonteerd. Aan de kookplaat of het fornuis komt dan een perilex stekker (contactstop).

Waar wordt een perilex op aangesloten?

De bedrading van de wandcontactdoos (voor kooktoestellen, 2x 230V) bestaat uit 2 bruine draden, 2 blauwe draden en 1 geel/groene draad die rechtstreeks naar de groepenkast gaan en aangesloten zijn op een fornuisgroep die speciaal geschikt is voor de perilex. Een fornuisgroep (kookgroep) is een speciale dubbele installatieautomaat die gekoppelt is.

Hoe wordt een perilex aangesloten?

Deze vraag komt vaak voor en hebben we hieronder afgebeeld (voor gebruik van kookplaat 2x 230V):Aan de linkerkant wordt fase 1 (bruin en blauw) aangesloten en aan de rechterkant wordt fase 2 (bruin en blauw) aangesloten. Let hierbij wel op dat de "setjes" fase 1 en fase 2 niet gewisseld worden! Bruin of blauw van fase 1 mag niet gewisseld worden met bruin of blauw van fase 2!

Waarom een perilex?

Een perilex wordt toegepast omdat een kooktoestel vaak meer vermogen vraagt dan dat een standaard 16A wandcontactdoos aan kan. Er is sprake van een gesplitste fase en nul omdat de totaalstroom te groot is voor één fase en één nul. Een standaard wandcontactdoos kan gebruikt worden tot 3680W een perilex wandcontactdoos daarentegen kan gebruikt worden tot 7360W (2x 230V).

Let op: een inbouw perilex wandcontactdoos past niet in een standaard inbouwdoos! Hiervoor dient u een perilex inbouwdoos te gebruiken.

Euro-electronics.nl bied een assortiment perilex wandcontactdozen en stekkers zowel opbouw als inbouw.
      04-05-2017 12:52     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

 
 
Contactgegevens:

Euro-electronics.nl
Beatrixstraat 18
6155KV Puth
info@euro-electronics.nl

Bankgegevens:

IBAN: NL03 ABNA 0406838488

Kamer van koophandel gegevens:

KVK: 14128164
BTW: NL156444409B01

 
 
 
 
Thuisvergelijken met duizenden aanbiedingen, reviews en kortingsacties
U vind ons ook op Koopjespakker.nl
Wij werken samen met 1Korting.com en bespaardeals.nl

Euro-electronics.nl klanten waarderen ons: 8.9 / 10 op basis van 1594 beoordelingen via The Feedback Company

 
Beste bezoeker,

Maandag 13 t/m vrijdag 17 juli hebben we door een vakantie periode geen bezetting waardoor uw bestelling pas na vrijdag 17 juli in behandeling genomen gaat worden.  

Houd u rekening met een langere levertijd na het plaatsen van een bestelling ná donderdag 9 juli 17:00 uur?

Met vriendelijke groet, 

Euro-electronics.nl