Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
   
Trekveer voor elektra draad en kabel Een trekveer is een handig hulpmiddel om elektra draden, stroomkabels of coax- en datakabels in een pvc buis te trekken. Een trekveer is in verschillende lengtes verkrijgbaar zoals de standaard lengtes van 10 meter, 20 meter en 30 meter.

Een goedkope trekveer is al voldoende om de meeste draden in een buis te trekken of een extra datakabel of draad te trekken in een elektra buis waar al een kabel in zit.

Er zijn over het algemeen 2 soorten trekveren, de metalen trekveer en de nylon (perlon, kunststof) trekveer. De metalen trekveer heeft een stomp uiteinde en begin  waardoor deze vrij makkelijk door de buis glijd. Bij het gebruik van flexibele buis is er ook een variant verkrijgbaar met een ronde kop ook wel kogelkop genoemd om makkelijker door de scherpe bochten heen te duwen. De kunststof trekveer heeft het voordeel dat deze dunner is en zich makkelijker in een buis laat glijden waar al één of meerdere draden/kabels in zitten.

Er zijn veel handige hulpmiddelen verkrijgbaar om het trekken van draden makkelijker te maken, denk dan aan bijvoorbeeld een trekveerkous, een trekveerpomp of een Spiratrek handvat voor een trekveer.

Voor het trekken van datakabels of coaxkabels is het gebruik van een trekkous voor trekveer aan te raden om de kabels niet te beschadigen, deze trekkous is een netje dat aan de ene kant aan de trekveer wordt bevestigt doormiddel van bijvoorbeeld een M5 koppeling en aan de andere kant over de kabel geschoven wordt en is in verschillende diktes verkrijgbaar voor vrijwel elke kabel. Voor kabel of draad is een trekveerkous niet direct nodig omdat alle trekveren voorzien zijn van een oog waar de kabel of draad aan bevestigd kan worden.

Als er veel bochten in de pvc buis zitten waar de kabels doorheen moeten is een trekveerpomp een erg handig hulpmiddel, met deze trekveerpomp pomp je de trekveer moeiteloos door vele bochten en door de trekveerpomp weer andersom over de trekveer te schuiven kan men de trekveerpomp gebruiken om de veer weer uit de buis te trekken. Ook erg handig is het handvat wat ook wel de "Spiratrek" wordt genoemd, met dit handvat trek je de veer ook moeiteloos uit de buis en zo weer de kabels in de buis.

Mocht het ondanks het gebruik van een trekveerpomp en/of handvat niet lukken om de draden in de buis te trekken dan is er nog 1 oplossing en dat is het glijmiddel. Gebruik geen afwasmiddel, dit omdat deze in de buis gaat opdrogen met alle gevolgen van dien, later plakt deze kabel door de hele buis.

Het trekken van de kabel is vaak een klus voor 2 personen zodat één iemand kan trekken en de ander kan invoeren.

Een buigveer is geen trekveer, een buigveer wordt gebruikt voor het buigen van pvc buizen.

Uiteraard kunt u voor het kopen van een trekveer bij Euro-electronics.nl terecht, wij bieden vaak de laagste prijzen voor A-kwaliteit materialen. Bekijk ook eens ons assortiment trekveren en toebehoren.
      17-06-2016 22:12     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

 
 
Contactgegevens:

Euro-electronics.nl
Beatrixstraat 18
6155KV Puth
info@euro-electronics.nl

Bankgegevens:

IBAN: NL03 ABNA 0406838488

Kamer van koophandel gegevens:

KVK: 14128164
BTW: NL156444409B01

 
 
 
 
Thuisvergelijken met duizenden aanbiedingen, reviews en kortingsacties
U vind ons ook op Koopjespakker.nl
Wij werken samen met 1Korting.com en bespaardeals.nl

Euro-electronics.nl klanten waarderen ons: 8.9 / 10 op basis van 1594 beoordelingen via The Feedback Company

 
Beste bezoeker,

Maandag 13 t/m vrijdag 17 juli hebben we door een vakantie periode geen bezetting waardoor uw bestelling pas na vrijdag 17 juli in behandeling genomen gaat worden.  

Houd u rekening met een langere levertijd na het plaatsen van een bestelling ná donderdag 9 juli 17:00 uur?

Met vriendelijke groet, 

Euro-electronics.nl