Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
   
Bewegingsmelder of sensor, welke heb ik nodig? Welke bewegingsmelder of bewegingssensor heb ik nodig?

Dat is een veelvoorkomende vraag. Een bewegingsmelder kopen is één een bewegingsmelder of sensor uitzoeken is een ander verhaal...

Elke bewegingsmelder of sensor heeft zijn eigen unieke kenmerken en specificaties, of het nu om een inbouw of een opbouw bewegingsmelder gaat.
Er bestaat een ruime keuze van goedkope en duurdere bewegingsmelders, bewegingsschakelaars, bewegingssensoren en bewegingsdetectoren die werken op beweging. Een schemerschakelaar moet niet verward worden met een bewegingssensor omdat een schemerschakelaar op licht werkt en niet op beweging.

Eerst zal er een keuze tussen inbouw of opbouw gemaakt moeten worden, de inbouw schakelaar zal maar voor een klein gedeelte zichtbaar zijn (alleen de lens) en een opbouw schakelaar zal geheel zichtbaar zijn. Beveiliging speelt hierin uiteraard ook een rol, een lamp die vanzelf aangaat in de tuin als er bijvoorbeeld een ongewenst persoon de tuin in loopt kan ook vaak gewenst zijn.

De inbouw bewegingsmelder wordt gemakkelijk weggewerkt in bijvoorbeeld een inbouwdoos, opbouwlamp, verlaagd plafond, voorzetwandje of koof en kan meestal voor alle types verlichting gebruikt worden of dit nu voor ledlampen, gloeilampen, halogeenlampen, spaarlampen of tl-verlichting is. De specificaties van een inbouwbewegingssensor vertellen welke mogelijkheden ermee zijn, zo is het vaak mogelijk om de inschakeltijd te verhogen of te verlagen of de lichtsterkte waarbij de melder moet werken aan te passen (lux-waarde).

De opbouw bewegingsmelder kan in principe overal geplaatst worden, of dit nu binnen of buiten is. Voor plaatsing buiten zal deze wel minimaal een IP44 indicatie moeten hebben anders is deze niet (spat) waterdicht. Opbouw bewegingsmelders zijn verkrijgbaar in meerdere kleurvarianten zoals wit, zwart of antraciet, altijd een kleur dus die past op de plaats waar hij komt te hangen. Ook zijn ze net zoals het inbouw model meestal geschikt voor alle types lampen of verlichting of dit nu een energiezuinige ledlamp is of een halogeenschijnwerper.

Een inbouw bewegingsmelder voor op de wand kan vaak direct uitgewisseld worden met een schakelaar echter zal er dan op het gebruikte vermogen gelet moeten worden, een bewegingsmelder waarbij een nuldraad is aangesloten zal een lager vermogen kunnen schakelen dan eentje met alleen de bruine (fasedraad) en zwarte (schakeldraad) die standaard op een schakelaar zitten. Een nuldraad is in de meeste gevallen met een trekveer gemakkelijk bij te trekken uit de centraaldoos als deze niet in de inbouwdoos zit.

Groot voordeel van bewegingsmelders is dat ze een hoop energie kunnen besparen en alleen een lamp (of stopcontact) laten inschakelen wanneer nodig en uitschakelen na een ingestelde tijd.

Toepassingen kunnen o.a. zijn: toilet, gang, tuin, carport, garage, oprit, kelder of kantoor.

Uiteraard bieden wij een ruim assortiment bewegingsmelders bekijk ze allemaal in de rubriek schakelmateriaal.
      23-03-2017 11:53     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

 
 
Contactgegevens:

Euro-electronics.nl
Beatrixstraat 18
6155KV Puth
info@euro-electronics.nl

Bankgegevens:

IBAN: NL03 ABNA 0406838488

Kamer van koophandel gegevens:

KVK: 14128164
BTW: NL156444409B01

 
 
 
 
Thuisvergelijken met duizenden aanbiedingen, reviews en kortingsacties
U vind ons ook op Koopjespakker.nl
Wij werken samen met 1Korting.com en bespaardeals.nl

Euro-electronics.nl klanten waarderen ons: 8.9 / 10 op basis van 1594 beoordelingen via The Feedback Company

 
Beste bezoeker,

Maandag 13 t/m vrijdag 17 juli hebben we door een vakantie periode geen bezetting waardoor uw bestelling pas na vrijdag 17 juli in behandeling genomen gaat worden.  

Houd u rekening met een langere levertijd na het plaatsen van een bestelling ná donderdag 9 juli 17:00 uur?

Met vriendelijke groet, 

Euro-electronics.nl